Ajatuksia ja vinkkejä

Lisää vinkkejä löydät www.facebook.com/Keijunpeili/
 www.instagram.com/keijunpeili

Terveenä pysyminen on taito !

Harva meistä enää oikeasti ennättää kuunnella itseään,

saati sitten ymmärtäisi kroppansa lähettämät viestit.

Kolotukseen napataan kipulääkettä ja jatketaan samaan malliin. Kipu poistuu hetkeksi, mutta vaiva jää, koska et ole huomioinut sitä mikä sen aiheutti.
Parempi olisi kuulostella ja kiitellä kehoa sen viestistä. Pohtia mitä tekee hassusti, kun kehon täytyy ruveta ryppyilemään.
Vika voi olla siinä, että syömme keholle sopimatonta tai liian ravinne köyhää ruokaa. Vika voi olla myös liikkumisessa … liikaa tai liian vähän , kumpikaan ei ole jatkuvasti hyväksi.
Vika voi olla myös siinä, että nielasemme kaiken ”paskan” ja kilttinä ihmisenä vain kärvistelemme sanomatta omaa mielipidettämme. tai siinä, että emme arvosta itseämme tai emme osa sanoa EI.
Tunteiden pitää antaa tulla ja mennä!

Ei niihin saa jumettua, mutta toista ei pidä myöskään turhaan loukata sanomisillaan. On parempi huutaa metsän puille tai sättiä kirjepaperille jonka työntää saunan uuniin ja vasta sitten puhua asioista asioina, Itkut pitää itkeä ja viha purkaa, muuten ne löytyvät keholta kipuina.

Tärkeää on myös iloita, nauraa ja laulaa, tanssia, hihkua tai vain olla tyynesti omassa rauhassa.Muistaa elää elämäänsä !


HEI HALOO !!!! OIKEESTIKKO ?
Minulta on nyt  kysytty useampaan kertaan asiaa, jossa jään suu auki toljottamaan…
”Mitä yhtä ravintolisää minun pitäisi ottaa, jotta paranen/ hoikistun/ saan paremman elämän, eikä tarvitsisi muuta tehdä ?”

HEI HALOO !!!! Oikeastikko ?

Haemmeko oikeasti joka asiassa pikavoittoa ? Emmekö ole enää valmiita tekemään valintoja pitkällä tähtäimellä ja näkemään vaivaa sen eteen mitä haluamme ?

Jos kiloja on kertynyt eivät ne yhdessä yössä ole tulleetkaan, joten eivät ne yhdessä yössä katoa, vaikka minkä pillerin söisi.

Entäs sitten kun keholle on syötetty stressiä ja lisäaineita, valmisruokia vaikka 20 vuotta ja nyt se keho alkaa oikeasti piiputtamaan, luuletko tosissasi, että yhdellä ravintolisällä homma hoituisi käden käänteessä?

Voi hyvää päivää =(

Jotta voisimme voida hyvin meidän täytyy syödä monipuolisesti, terveellisesti ja kohtuudella. Ruuan tulee myös olla sellaista mikä auttaa juuri sinua toipumaan siitä mitä olet kehollesi kerännyt vuosien varrella.
Tämän lisäksi tarvitsemme useampia ravintolisiä ainakin aluksi tukemaan kropan ja mielen toipumista.

Liikunta…. vierivä kivi ei sammaloidu ! Liiku päivittäin arjessa ja etsi itsellesi jotain mistä oikeasti nautit liikunnan saralla. Aloita pienestä ja lisää tekemistä voimien karttuessa. Liiku myös ulkona, luonto ja raitis ilma tekevät ihmeitä.

Uni ja lepo. Älä varasta itseltäsi lepoaikaa, se kostautuu varmasti ajan myötä. Isoäitini sanoi aikanaan, että nukkuminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin, on sitten mistä ottaa, kun on pakko. Levännyt keho ja mieli ovat tehokkaampia työssä ja jaksavat arjen haasteet hyvin. Mieti montako tuntia sinä tarvitset unta ja mene ajoissa nukkumaan !
Ota lepohetkiä myös päivällä. Pieni hetki, missä annat ajatusten lentää, pienet päiväunet tai hetki joogaa, mindfulness harjoituksia … keho latautuu yllättävän nopeasti =)

Tarvitset myös hyväksyvää kosketusta, halauksen, lähellesi ihmisiä joiden kanssa voit itkeä ja nauraa. Tarvitset myös aikaa itsellesi. Joka päivään jotain pientä mistä nautit, mikä tekee sinut iloiseksi/ rauhalliseksi.
On aika opetella luopumaan stressistä, siinä määrin kuin se vain on mahdollista. On myös tärkeää miettiä mitä minulle on HYVÄ OLO, mitkä asiat tuovat rakkauden ja rauhan tunteen elämääsi.

Edessäsi on pitkä prosessi, mutta se kannattaa !
Terveenä pysyminen ja hyvä olo eivät tule pikavoittona
vaan pieninä jatkuvina arjen valintoina.

Mikä tärkeintä, voit tehdä joka aamu valinnan
elää sinulle parempaa elämää tänään!