Vauvahieronta

kuva: Marianne Ahonen photography

Keijunpeilillä tarjotaan jatkossa Vauvahierontaa
Baby Balance opeilla

Ihana vauva arki tuo tullessaan monenlaisia tuntemuksia, niin naurua kuin itkuakin.

Vauvahieronnalla voidaan saada apua vauvan itkuisuuteen, kehon epätasapainotiloista johtuviin jäykkyyksiin, vatsavaivoihin, uniongelmiin ja yleiseen tyytymättömyyteen.

Vauvalla ei tarvitse olla oireita tullakseen hoitoon. Vauva kasvaa n. 1cm kuukaudessa ensimmäisenä elin vuotenaan ja oppii paljon uutta, keho on kovilla kaikesta tästä. Lempeä hieronta on hyödyksi kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa.

Vauvojen hoidossa 2-3 peräkkäistä parin viikon sisällä tehtyä hoitoa voi jo antaa hyviä muutoksia oloon. Välillä hoitokertoja tarvitaan useampia, jotta vauvan olo tasapainoittuisi pysyvästi. Hoitojen tarve mietitään aina yksilöllisesti perheen kanssa yhdessä.

Varaan aikaa teidän perheelle 60 minuuttia. Tästä vauvan hieronta kestää n. 30 min. Hoidossa edetään vauvan ehdoilla. Ihan pieni vastasyntynyt hierotaan vaatteiden päältä, isommilla hierontaöljynä käytän viinirypäleensiemenöljyä tai jojobaöljyä.  Vauvaa voidaan hieroa hoitoalustalla, hoitajan sylissä tai vanhemman sylissä, riippuen mikä vauvalle on parasta. Vauvalla on hoidon jälkeen kova nälkä, aikaa on varattu siihen, että saat syötettyä vauvan hoidon jälkeen.

Mummoksi tulon jälkeen olen kiinnostunut yhä enemmän vauvojen hoitamisesta ja se saikin minut hakeutumaan lisäkoulutukseen Baby Balance vauvahierojaksi.

Baby Balance®-vauvahieronta on anatomisen tarkkaa hierontaa, jossa hyödynnetään tietoa faskialinjoista ja faskioiden toimintaperiaatteista. Se sisältää sulattelevaa painallushierontaa ja hyödyntää vauvan omaehtoista liikettä ongelmakohtien hoidossa.

Baby Balance®-vauvahieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat itkuisuutta ja muita vaivoja vauvalle. Lisäksi vyöhyketerapialla ja akupainannalla tuetaan elinjärjestelmiä. Koko kehon hieronta sisältää myös ruoansulatusjärjestelmän, pallean, selän, niskan ja pään heijasteiden vyöhyketerapeuttisen käsittelyn jalkapohjista, sekä tarpeen mukaan muitakin alueita.

Ensimmäisen hierontahoidon yhteydessä äidille tehdään laaja haastattelu raskaudesta, synnytyksestä, vauvan ja äidin olosta sekä perheen nykytilanteesta, jotta vauvan oireilun mahdollisista syistä saataisiin mahdollisimman monipuolinen kuva. lähde www.balancecare.fi

Vauvaa ei voi hieroa, jos hänellä on kuumetta tai tulehduksia.
Rokotuksista tulee olla yli viikko ennen hoitoon tuloa